Jsme první českou univerzitou, která má MATLAB

Jsme první českou univerzitou, která celouniverzitní licenci MATLABu, tzv. Total Academic Headcount (TAH), koupila a umožňuje tak studentům a zaměstnancům využívat MATLAB pro modelování fyzikálních soustav či systémů diskrétních událostí, k návrhu a analýze řídicích systémů, ke zpracování různých signálů, k finančním analýzám a modelování, k široké škále operací validace, verifikace a testování či v simulační grafice.

MATLAB je software sloužící k modelování, technickým výpočtům a simulacím. Ve formě celouniverzitní licence ho využívá kolem 1300 univerzit po celém světě. V loňském roce se k této skupině připojila také naše univerzita. Studenti a zaměstnanci tak mohou zdarma tento nástroj využívat v plné šíři. MATLAB včera představili lidé ze společnosti HUMUSOFT.

Možnosti MATLABu přišli včera na naši školu představit zástupci společnosti HUMUSOFT, která je výhradním distributorem MATLABu pro Českou republiku.

Součástí licence TAH jsou také precizně vypracované online kurzy, které uživatele provedou základy používání MATLABu i konkrétními pokročilejšími úlohami. Navíc absolvent takového online kurzu obdrží certifikát, který potvrzuje, že třeba zvládl fyzikální modelování. Získat takový certifikát stojí jinak dost peněz, díky celouniverzitní licenci TAH ho studenti i zaměstnanci mohou získat zdarma,“ říká ředitel společnosti HUMUSOFT Jan Daněk.

Takové certifikáty při pracovním pohovoru určitě uplatníte, MATLAB totiž není jen nástroj pro školy, používají ho ve větší a větší míře také firmy, malé i nadnárodní,“ dodává Jan Daněk.

Kontaktní osoba:

Mgr. Barbora Jónová
Mluvčí TUL
Oddělení styku s veřejností
Technická univerzita v Liberci
E-mail: barbora.jonova@tul.cz
Tel.: +420 485 352 819
Mob.: +420 737 658 607

9. října 2018