V centru iQLANDIA proběhne křest knihy Písečnici a bludný asteroid

V Liberci dne 11. října 2018 od 16:00 se ve vědeckém centru iQLANDIA uskuteční slavnostní uvedení knihy pro děti a mládež Písečníci a bludný asteroid libereckého autora Václava Dvořáka. Knihu slavnostně pokřtí rektor Technické univerzity doc. Miroslav Brzezina a dětský herec Matyáš Svoboda.

Vesmírné dobrodružství pro děti, mládež a jejich rodiče, Písečníci a bludný asteroid, napsal docent Václav Dvořák z liberecké technické univerzity. Kniha je určená pro děti od devíti let, ale užijí si ji i rodiče při společném čtení. Vědeckofantastický příběh je psaný zábavnou a čtivou formou a čtenáři se tak nenásilnou formou dozvědí i něco nového o vesmíru.

Hlavní hrdina, jedenáctiletý Tomáš Nebula, a jeho malá kamarádka Lucka vyrůstají v sirotčinci na neznámé planetě Písečnice, kdesi daleko ve vesmíru ve vzdálené budoucnosti. Děti spolu objevují temná podzemí vykopaná mimozemšťany pod obřím kráterem. K planetě se ovšem blíží mezihvězdná loď a Tomáš dostává pozvánku na palubu. Musí si ale vybrat: navždy odletět a studovat na vesmírné akademii pro tajemné pátrače, nebo zůstat a pokusit se odhalit tajemství své minulosti.

Kniha vzbudila pozornost už na jaře, kdy na Startovači probíhala kampaň na její vydání. Kampaň podpořili dvě stovky lidí a především díky jejich příspěvkům kniha v těchto dnech vychází. „Lidé přispěli tolik, že knížka vyjde a dokonce bude mít i barevné obrázky,“ říká autor knihy Václav Dvořák. Výstava ilustrací z knihy, které namaloval Jakub Cenkl, bude součástí slavnostního uvedení knihy. Na knize dále spolupracoval výtvarník Jan Herynek, který je autorem grafické podoby knížky.

Více informací na: www.iQLANDIA.cz a www.vaclav-dvorak.cz 
IQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.
Pro bližší kontakt:
Lenka Gecková, communication
GSM: +420 776 828 390
E-mail: geckova@parliamo.cz
www.parliamo.cz

Kontaktní osoba:

Mgr. Barbora Jónová
Mluvčí TUL
Oddělení styku s veřejností
Technická univerzita v Liberci
E-mail: barbora.jonova@tul.cz
Tel.: +420 485 352 819
Mob.: +420 737 658 607

9. října 2018