Dva stávající děkani obhájili svoji pozici ve vedení fakulty

Zdeněk Plíva byl podruhé zvolen děkanem Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií. Dnes jej do funkce slavnostně jmenoval rektor TUL Miroslav Brzezina. Téměř o měsíc dříve zvítězil ve volbách Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické i stávající děkan Jan Picek.

V pátek 6. prosince proběhly volby na post děkana FM – kandidáti byli dva, současný děkan Zdeněk Plíva a předseda senátu Jan Šembera. K volbě se vyjadřovali členové fakultního senátu, kteří umožnili prof. Zdeňku Plívovi obhájit svou pozici ve vedení fakulty, a to sedmi z osmi možných hlasů, osmý hlas byl neplatný. Rektor univerzity doc. Miroslav Brzezina jmenoval staronového děkana dnes 16. 12. 2019.

V půlce listopadu volil fakultní senát svého děkana i na Fakultě přírodovědně-humanitní a pedagogické, kde byl jediný kandidát – prof. Jan Picek, nynější děkan fakulty. Svým hlasem ho podpořilo všech deset senátorů, přičemž jeden ze senátorů nebyl při hlasování přítomný. K jmenování prof. Picka dojde ve čtvrtek 19. 12. 2019.

Oba děkanové povedou svoji fakultu do konce roku 2023.

Mgr. Barbora Jónová
Mluvčí TUL
Oddělení komunikace a marketingu
Technická univerzita v Liberci
E-mail: barbora.jonova@tul.cz
Tel.: +420 485 352 819
Mob.: +420 737 658 607

16. prosince 2019