Jizerská 50 pro první linii darovala Technické univerzitě v Liberci rovný milion korun

Milion korun ze startovného virtuálního závodu Jizerská 50 dnes za přítomnosti hejtmana Martina Půty předali Marek Tesař z agentury RAUL a Martin Koucký ze Ski Klubu Jizerská 50 rektorovi Miroslavu Brezinovi.

„Mockrát děkuji našim zaměstnancům, občanům z Liberecka a příznivcům Jizerské 50, že se akce zúčastnili a že pomohli vybranou částkou nést náklady na výrobu roušek a filtrů, které distribuujeme prostřednictvím kraje po našem regionu pro zdravotníky a další lidi v první linii,“ pronesl rektor TUL Miroslav Brzezina, když přebíral z rukou organizátorů šek ve tvaru dresu elitní vlny závodu. Na něm byla i finální částka věnována univerzitě, rovný milion korun. „Také jsem se přihlásil a dvě čísla zakoupil. Přeci jen sám asi nikdy padesátku nepojedu, tak jsem si zajistil číslo alespoň takto,“ dodal rektor. Jak dále uvedl, s Jizerskou 50 by rád spolupracoval i příště: „Ale nechtěl bych spolupracovat na další podobné virové akci, byl bych raději, kdyby to bylo něco radostnějšího,“ uzavřel Miroslav Brzezina.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který celý projekt inicioval společně s organizátory slavné „Padesátky“, se rovněž sám aktivně zapojil. „Na Jizerské jezdím pravidelně desetikilometrový závod, padesátka je na mě moc. Tak jsem toho využil a zapsal se na startovní listinu elitní vlny takto,“ přiznal se hejtman s tím, že by moc rád poděkoval všem zapojeným. „Když jsme na začátku myšlenku prezentovali rektorovi, věděl jsem, že bude mít radost. I já ji mám, jsem šťastný, že organizátorům tak významného závodu není situace v regionu lhostejná.“

Šek na univerzitu přinesli zástupce pořádající agentury RAUL Marek Tesař a ředitel Ski Klubu Jizerská 50 Martin Koucký. „Fanoušci padesátky opět prokázali, jak velkými srdcaři jsou. Věřím, že nejen samotný výtěžek, ale celý ten skutek, je poselstvím, jak moc si lidí pracujících v první linii vážíme,“ řekl Marek Tesař.

Charitativní projekt Padesátka pro první linii spustili organizátoři na začátku letošního dubna a vyvrcholil přenosem z 53. ročníku ČEZ Jizerské 50 v České televizi v neděli 12. dubna. Na start virtuálního závodu se přihlásilo více jak 20.000 účastníků a na startovném se tak podařilo vybrat částku těsně pod milion korun.

„Protože finální částka byla přibližně 987 000 korun minus bankovní poplatky, rozhodli jsme se ji za Ski Klub Jizerská 50 a agenturu RAUL doplatit a zaokrouhlit na rovný milion, který dnes předáváme Technické univerzitě v Liberci,“ vysvětlil Martin Koucký.

Radek Pirkl – mluvčí TUL
radek.pirkl@tul.cz
734 518 418

– s použitím tiskové zprávy Jizerské 50

23. dubna 2020