Letní doučovací kempy pro školáky pořádá i naše pedagogická fakulta. Místa jsou ještě volná

Jsme sice na prahu prázdnin, mnozí rodiče své děti přesto zapisují do školy – na letní doučovací kurzy. Děti by na nich měly dohánět látku a dopřát si kontakt s vrstevníky. Právě mezery v učivu a v sociálních kontaktech během roku distanční výuky mají pomoci zacelit příměstské tábory. Pořádá je i Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TUL (FP) spolu se ZŠ Broumovskou.

„Čas distanční výuky byl pro děti velmi náročný a dlouhý. Řada z nich neměla dostatečné technické vybavení nebo prostor pro online výuku a kromě toho všechny děti byly ochuzeny o sociální kontakt nutně spojený s každodenní docházkou do školy. Jsem proto rád, že i naše fakulta, která se specializuje na vzdělávání budoucích pedagogů, se může do projektu MŠMT zapojit a může pomoci dětem překlenout propast, kterou před nimi rozevřel rok prožitý v pandemii,“ říká děkan FP Jan Picek.

Fakulta bude pořádat o prázdninách pět běhů doučovacího tábora, a to v areálu ZŠ Broumovská v Liberci, která také zajistí většinu pedagogů. Pro termín 19.–23. 7. jsou stále volná místa. Zájemci se mohou hlásit do pátku 2. července koordinátorce projektu Letních kempů s TULkou Heleně Pickové na helena.pickova@tul.cz. Na doučovací tábor mohou hlásit své děti také zaměstnanci Technické univerzity v Liberci.

„Příměstský tábor je pro žáky 1.–5. tříd základních škol. Připravujeme pro ně program od 8.00 do 16.00 hodin, dopoledne se budeme soustředit spíše na vzdělávací aktivity a odpoledne na ty sportovní. Děti dostanou také oběd. Vše je placeno z našeho projektu dotovaného ministerstvem školství, rodiče nebudou doplácet nic,“ dodává Jan Picek.

Radek Pirkl
mluvčí Technické univerzity v Liberci
734 518 418
radek.pirkl@tul.cz

29. června 2021