Napínavé volby se šťastným koncem pro Miroslava Brzezinu

Miroslav Brzezina obhájil post rektora Technické univerzity v Liberci, když dnes získal hlas 11 akademických senátorů. Josef Šedlbauer získal 8 hlasů.

Miroslav Brzezina, rektor Technické univerzity v Liberci

„Děkuji všem, kteří mě podpořili, a doufám, že ti, kteří pro mě nehlasovali, budou s mou prací spokojeni,“ řekl Miroslav Brzezina po vyhlášení výsledků voleb rektora TUL.

Volby byly dramatické, rozhodlo až čtvrté z pěti možných hlasovacích kol.

„Dobudování areálu kampusu na Univerzitním náměstí a další důležitý úkol je, abychom se zlepšili nebo alespoň udrželi v hodnocení vědy a výzkumu, které bude ke konci mého druhého období zase velmi aktuální,“ vyjmenoval nově zvolený rektor po dnešních volbách úkoly, na které se v dalším funkčním období chce zaměřit. „Chtěl bych se také zasadit o to, aby na škole fungovaly dobré vztahy, a budu usilovat ve spolupráci s krajem a městem o stavbu parkovacího domu,“ dodal vítěz voleb Miroslav Brzezina.

Ve čtvrtém, rozhodujícím, hlasovacím kole dnešních voleb získal doc. RNDr. Miroslav Brzezina, CSc., 11 hlasů z 21 možných. Pro kandidáta, prof. Ing. Josefa Šedlbauera, Ph.D., hlasovalo 8 členek a členů Akademického senátu Technické univerzity v Liberci. Jeden hlas byl neplatný a jeden ze senátorů se v tomto kole zdržel hlasování.

Pokud prezident republiky docenta Brzezinu do funkce jmenuje, povede libereckou univerzitu do 31. ledna 2026. První mandát mu začal 31. ledna 2018.

Radek Pirkl – mluvčí TUL
radek.pirkl@tul.cz
734 518 418

12. října 2021