Hokejové univerzitní derby je konečně tu. Liberec a Ústí se střetnou v liberecké Home Credit Areně v úterý 16. listopadu

Souboj o krále severu, hokejové derby mezi Technickou univerzitou v Liberci a Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, mělo být dávno odehrané, protiepidemická opatření posunula zápas o víc jak rok a půl. Ale je to tady a s prokázáním bezinfekčnosti a respirátory u toho mohou být i diváci. Buly se vhazuje v úterý 16. listopadu v 18:30 hodin v Home Credit Areně v Liberci.

„S tím, jak se termín posouval, jsem už pomalu ztrácel víru, že se ten zápas ještě odehraje. Ale dopadlo to a derby se hrát bude a diváci mohou být u toho. Je ovšem potřeba dodržovat protiepidemická opatření. Čeká nás ale, pevně věřím, pohledný univerzitní hokej, takže to bude stát za to,“ říká Tomáš Navrátil, student TUL, který je hlavním organizátorem derby a manažerem týmu HC Technická univerzita v Liberci.

Původně se mělo hrát už 11. března 2020, ovšem jen den před tím vstoupil v platnost zákaz ministerstva zdravotnictví pořádat hromadné akce a zápas museli organizátoři zrušit. Nekonal se ani o půl roku později v náhradním termínu. Za současné situace to vládní nařízení umožňují, fanoušci se ale u vstupu musí prokázat bezinfekčností a mít v hale správně nasazený respirátor.

Lístky mohou fanoušci kupovat přes portály Ticektportal a Ticketmaster nebo na místě před zápasem. Platí také všechny lístky, které se prodaly už na původně plánovaný termín zápasu v březnu 2020.

Hala se pro fanoušky otevře už hodinu před zápasem, tedy v 17:30. K dispozici bude občerstvení, alko, nealko i něco k snědku.

„Na přestávky jsme připravili pro diváky soutěže na ledě. A po utkání zveme na afterparty do S klubu na harcovských kolejích, kam mají vstup zdarma,“ dodává Tomáš Navrátil.

Technická univerzita v Liberci složila svůj tým HC Technická univerzita v Liberci v roce 2019 po asi 50leté odmlce. Kádr má 22 hráčů včetně kapitána Filipa Rubeše. Všichni jsou studenti TUL napříč fakultami, hlavním trenérem je někdejší brankář A-týmu extraligového klubu Bílých Tygrů Michal Nedvídek, který je zároveň studentem TUL. Liberecký tým letos v září vyhrál Akademické mistrovství České republiky v ledním hokeji, když ve finále porazil právě tým HC North Wings UJEP 3:2.

Vítěz hokejového derby získá putovní pohár rektorů TUL a UJEP. Odvetný zápas je už v plánu, ale termín i vzhledem k epidemické situaci zatím organizátoři derby neurčili.

Radek Pirkl – mluvčí TUL
radek.pirkl@tul.cz
734 518 418

9. listopadu 2021