Mezinárodní záchranářská soutěž Komárno Rescue 2021 a exkurze v Budapešti

Na pozvání zdravotnické záchranné služby Zamed se ve dnech od 15. do 17. listopadu studenti oboru Zdravotnické záchranářství naší fakulty zúčastnili mezinárodní soutěže posádek RZP na Slovensku.

Po přivítání absolvovali exkurzi na stanici ZZS RLP Komárno, kde se mohli seznámit se slovenským systémem přednemocniční neodkladné zdravotní péče. Další den na soutěži Komárno Rescue pod dohledem zkušených rozhodčích absolvovali 5 simulovaných soutěžních úkolů, které byly rozmístěny po celém areálu Marina Park v Komárně. Mezi nimi nechyběla resuscitace, zajištění dýchacích cest u pacienta s masivním otokem hrtanu, hemoragická cévní mozková příhoda a různé další situace z terénu. Posádka FZS TUL ve složení Kateřina Najmanová a Natalie Rážová jako jediná studentská posádka mezi profíky skončila na pěkném 13. místě.

Putování po mezinárodních vodách záchranářských neskončilo, druhý den se studenti zúčastnili exkurze v Budapešti, kde si pod vedením Mgr. Tomáše Dudicha prohlédli centrální stanici, záchranářská vozidla a muzeum záchranářství Maďarské záchranné služby. Den plný nových poznatků zakončili přehlídkou dětské rendez-vous posádky, kde je hlavní záchranář seznámil se speciálním vozidlem a vybavením.

Děkujeme účastníkům za prezentaci fakulty při náročné soutěži.

7. prosince 2021