Sportem na podporu Ukrajiny

1 stonožka, 10 koulí, 10 maminek, 20 nožiček a dohromady skoro 408 let

2. dubna 2022 – Sportisimo ½ Maraton Praha RunCzech

FUA TUL gratuluje ke sportovnímu úspěchu Dipl.-Kffr. Kateřiny Tandlerové (FH) z projektového oddělení, která absolvovala Sportisimo ½ Maraton Praha RunCzech jako jedna z členek unikátního “stonožkového týmu”, který věnoval finanční výtěžek ze svého sportovního počinu na podporu Ukrajiny.

Projekt založily hobby běžkyně Monika Phillips a Magda Nováková. Cílem bylo zaběhnout půlmaraton jako tým v jednom kostýmu stonožky, a to navíc v čase do 2 hodin a 30 minut. „Chceme ukázat, že když se spojí síla, vůle, chuť a odhodlanost, lze bláznivý nápad proměnit v realitu,“ konstatuje Magda Nováková.

Nebylo to jednoduché. Deset pracujících maminek, které se dohromady starají o hromadu dětí, každá s jiným běžeckým tempem a technikou. Hledání času na společné plánování, organizaci, šití kostýmu a tréninky bylo velmi obtížné. Některé z nich běžely již několikátý půlmaraton, některé si ho střihly jako premiéru rovnou v kostýmu.

Původně zamýšlený běh na podporu Adélky jsme v této složité době nakonec rozhodly změnit a běžet hlavně pro radost a jako projev solidarity se všemi, kteří to potřebují nejvíce.
Na vysněné prázdniny u moře chceme ale prostředky pro Adélku vybrat co nejdříve. Rády bychom se o to nějakým způsobem pokusily třeba hned u další příležitosti, kterou s maminkami a se stonožkou jistě brzy vymyslíme.”
dodává Magda Nováková.

GRATULUJEME !

Více informací:
www.pulmaratonskastonozka.cz, na instagramu a facebooku.

Dříve než stonožkový tým zase někam vyběhne, můžete Adélku podpořit i Vy!

DONIO:

https://www.donio.cz/lecebny-pobyt-pro-adelku

20. dubna 2022