Kariérové dny nabídnou kromě veletrhu firem a institucí dvoudenní program, který přinese inspiraci k nastartování a rozvoji kariéry

Kariérové dny TUL ve čtvrtek a pátek 2. a 3. listopadu 2023 budou největším setkáním firem se studenty a absolventy v rámci regionu. Nabídnou také diskuzní stůl na téma Studovat a/nebo pracovat nebo přednášky HR specialistek a personalistek zaměřené na téma kariérního růstu.

50 firem na jednom místě

Kariérové dny u nás na Technické univerzitě v Liberci vypuknou ve čtvrtek 2. listopadu veletrhem JobTUL Day, na kterém se představí firmy ze všech možných oblastí: strojírenství, IT a komunikace, finančnictví, marketing, zdravotnictví a sociální péče. Zástupci firem mohou studentům, studentkám, absolventkám a absolventům TUL představit svou činnost a nabídnout spolupráci, téma diplomové práce, stáž, trainee program, brigádu nebo práci.

Účast potvrdilo 50 firem a institucí z regionu, ale i s celorepublikovou působností. Některé firmy se účastnicím a účastníkům představí také během čtvrtečního moderovaného bloku. Další firmy jako Preciosa, ZF Automotive Czech, Tristone Flowtech Shared Services Center, Akkodis CZ, KSM Castings CZ, Faurecia/Forvia, Komerční banka, Aktivit, CNC TVAR, UCT Fluid Delivery Solutions, Kautex Textron Bohemia nebo SINGING ROCK nabízí v rámci pátečního programu i možnost osobního nebo online setkání s profesionálem. Na konzultace svého životopisu se zájemci registrují předem a mohou si vybrat online, nebo osobní formu konzultace.

Studovat a/nebo pracovat?

V doprovodném programu Kariérových dnů TUL ve čtvrtek mohou návštěvníci sledovat diskuzní stůl. Na to, zda studovat a/nebo pracovat, budou se zástupci firem Škoda Auto, Knorr-Bremse a CSG Aerospace hledat odpověď mladí akademici z naší univerzity Markéta Klíčová a Ondřej Havelka a spolu s nimi také odbornice na HR a personalistiku Eva Boczanová a Radka Lankašová.

„Se zástupci firem, studentů a odbornic na personalistiku se zaměříme na otázky, které dříve nebo později řeší každý, kdo studuje nebo absolvuje vysokou školu: jak propojit studium s prací, jaké kompetence je dobré rozvíjet a jak zvýšit svoji uplatnitelnost na trhu práce už během studia,“ říká prorektorka TUL Lenka Burgerová, která je hlavní organizátorkou Kariérových dnů TUL 2023 a která bude diskuzní stůl moderovat. Začíná v univerzitní aule ve čtvrtek 2. listopadu v 11.15 hodin.

Přednášky profesionálek z HR a personalistiky

Již zmíněné specialistky na HR budou mít v rámci doprovodného programu také své přednášky.

Radka Lankašová, která působí v personalistice 20 let a má bohaté zkušenosti z pracovních pohovorů v ČR i ve Velké Británii, bude mít přednášku na téma Úspěšná komunikace při pohovoru, v práci i v osobním životě. Nabídne odpovědi na otázky, jaká slova zvolit u přijímacího pohovoru, jak se domluvit s různými typy lidí nebo jak se vyhnout konfliktům. Petra Drahoňovská se k nám do auly připojí online s přednáškou v angličtině „Modern self career management and personal branding“ a do třetice Eva Boczanová se s návštěvníky podělí o praktické rady a dobré příklady z praxe.

„Petra Drahoňovská se zaměří na otázku osobní značky, která je v současné době při hledání práce důležitou součástí prezentace uchazečky či uchazeče. Petra je zkušená kariérní poradkyně a koučka, která má v této oblasti dlouholeté zkušenosti a pomáhá lidem řídit kariéru již od roku 2009,“ říká Hana Trávníčková z Kariérového centra TUL, která je koordinátorkou Kariérových dnů, a dodává: „Eva Boczanová, která se v personalistice, především v náboru, pohybuje 15 let a nyní působí jako Headhunter a HR Advisor ve společnosti GoodCall, se bude věnovat tomu, jak a kdy ideálně vstoupit na pracovní trh.“

Návštěvníkům ve čtvrtek v aule představí svou činnost také Student Business Club, což je platforma TUL, která si klade za cíl podporu a rozvíjení podnikatelského ducha našich studentek a studentů. Organizuje soutěž Start-up TUL, jíž prošla již celá řada úspěšných projektů, které dnes běžně fungují na trhu. Jedním z nich je i Tanganica, kterou představí její zakladatel a CEO Filip Svárovský.

Bude se i soutěžit ‒ vyhrajte únikovou hru nebo relax z oblasti well-being

Kariérové dny nabídnou studujícím a absolventkám a absolventům příležitost setkat se osobně se zástupci zaměstnavatelů, rozšířit si odborné znalosti a vytvořit si úspěšnou osobní značku. Navíc si každá účastnice a každý účastník může odnést hodnotnou výhru, stačí se jen zapojit do jedné ze soutěží ‒ online, nebo přímo na místě. Účastníci se mohou těšit na výhru podtrhující osobní značku a možnosti, jak ji lze prezentovat ostatním. V oblasti práce je diskutovanou hodnotou také well-being, a tak se další výhra inspiruje tímto konceptem. A vyhrát mohou i únikovou hru, která podporuje týmovou spolupráci a analytické myšlení, což jsou důležité kompetence úspěšné kariéry.

Více o nabídce a programu Kariérových dnů TUL najdete na www.jobtuldays.cz.

Radek Pirkl
+420 734 518 418
radek.pirkl@tul.cz

26. října 2023