Móda, textil, sklo a šperky ze středních škol se představily na naší univerzitě

19. 09. 2018 měli na naší univerzitě převahu středoškoláci. A to talentovaní středoškoláci, kteří umí navrhnout a vyrobit módní kolekci, šperky nebo třeba designové odrážedlo. V univerzitní aule a v přilehlých prostorách se po celý den konala přehlídka Oděv a textil, Liberec 2018.

Stovky středoškoláků a také žáci některých základních škol přišli představit svou tvorbu v oblasti textilu, oděvu, skla, šperku a designu.

Přehlídku pořádala Střední průmyslová škola textilní v Liberci, partnerem akce byla Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci. Kromě ní se tu zároveň konal Festival středních uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, jehož hlavním organizátorem bylo Severočeské muzeum v Liberci.

Součástí programu byly i prohlídky dílen, ateliérů a laboratoří na fakultě textilní. „Pro nás je tato akce skvělou příležitostí ukázat nastupující nadějné generaci, která má zájem o obor, že se mohou textilu, oděvu, šperku i sklu věnovat studijně a výzkumně také po maturitě na naší univerzitě,“ říká děkanka fakulty textilní Jana Drašarová.

V univerzitní aule se konaly soutěžní módní přehlídky, v předsálí auly a také venku před budovou G měly střední školy své stánky, kde studenti prezentovali, co se na škole naučili a co umí. A bylo na co se dívat.

Kontaktní osoba:

Mgr. Barbora Jónová
Mluvčí TUL
Oddělení styku s veřejností
Technická univerzita v Liberci
E-mail: barbora.jonova@tul.cz
Tel.: +420 485 352 819
Mob.: +420 737 658 607

19. září 2018