Na TUL máme první pozitivní případ COVID-19

Test na COVID-19 u jednoho z vědecko-výzkumných pracovníků Technické univerzity v Liberci je pozitivní. Kolega je v domácím léčení, nemoc u něj nemá vážný průběh.

Akademický pracovník (roč. 1964) byl testován včera, o výsledku bylo vedení univerzity informováno dnes. Jedná se o zaměstnance, který má pracovnu v univerzitním výzkumném ústavu, v budově L.

Vedení ústavu je s ním ve spojení, muž je v domácím léčení, má zvýšenou teplotu, potýká se s bolestmi hlavy, na respirační nebo jiné vážnější obtíže si však nestěžuje.

Vedení univerzity dnes rozhodlo o tom, že se bude dezinfikovat univerzitní budova L. „Dezinfikovat se budou dvě patra, ve kterých se nakažený pohyboval, a společné prostory včetně vstupního vestibulu a obou výtahů. Zítra dezinfekci provede odborná firma,“ říká kvestor TUL Vladimír Stach.

Testována dnes byla také kolegyně, která sídlí ve stejné pracovně jako infikovaný muž.

„Výsledky budou známy zítra,“ říká rektor Technické univerzity v Liberci Miroslav Brzezina. „Všechna opatření intenzivně konzultujeme s ředitelem Krajské hygienické stanice Libereckého kraje s doktorem Valentou, pokud by test na koronavirus u druhé osoby byl pozitivní, přistoupíme pravděpodobně k dezinfikování menzy v kampusu univerzity,“ dodává rektor s tím, že oba kolegové do menzy v uplynulých dnech chodili.

Radek Pirkl – mluvčí TUL
radek.pirkl@tul.cz
734 518 418

2. dubna 2020