Možnosti Erasmus+ pro obory Ošetřovatelství a Zdravotnické záchranářství ve Finsku

Jaký byl letošní „international Week“ ve Finsku? V březnu 2022 se zúčastnily třídenní akce pořádané univerzitou XAMK ve finské Savonlinně Mgr. Kateřina Prstková a Ing. Simona Nevyhoštěná. Jelikož XAMK je jednou z partnerských univerzit FZS TUL, studenti i zaměstnanci sem mohou vyjet na zahraniční mobilitu v rámci programu Erasmus+ (obory Ošetřovatelství a Zdravotnické záchranářství). Zeptali jsme se, jak akce probíhala.

„V rámci akce International Week jsme viděly celý areál školy, jako například moderní laboratoře, knihovnu, studentský klub, tělocvičnu, školní restauraci a další. Také jsme se dozvěděly více o studijních programech, které je možné na XAMK studovat, diskutovaly jsme o systému výuky Ošetřovatelství v našich zemích a poslechly si zajímavé přednášky odborníků z dalších partnerských univerzit. Dále exkurze probíhala v místní nemocnici, která v dubnu 2022 otvírá nové moderní prostory.“

Samotná akce nabízí i poznání blízkého okolí a nahlédnutí do života místních. „Ve zbylé části programu jsme si prohlédly místní hrad Olavinlinna, navštívily finskou saunu a ochutnaly v restauraci místní speciality.“

„Pro studenty mají opravdu krásné zázemí, promyšlené studijní programy a velkou radost ze zahraničních studentů, kterým se 100 % věnují. Studium v Savonlinně rozhodně doporučujeme!“, uzavírá Ing. Nevyhoštěná.

Že pobyt ve Finsku může být zajímavou a příjemnou zkušeností můžete zjistit i z přiložených fotografií. A pokud Vás možnost studia v Savonlinně zaujala, můžete se se žádostí o bližší informace obracet na fakultní koordinátorku programu ERASMUS+ Mgr. Kateřinu Prstkovou.

1. dubna 2022