Matematické výzvy při optimalizaci Supply Chain

Ve středu 4. 5. 2022 od 17:30 hodin poběží v posluchárně G312 (Univerzitní nám. 1410/1, Liberec) on-line stream další přednášky cyklu Matematické problémy nematematiků. Na téma Matematické výzvy při optimalizaci Supply Chain bude přednášet Ing. David Kadleček, Ph.D. z firmy DNAI.

Přednáška se bude zabývat oblastmi supply chain jako je odhadování a plánování poptávky (demand planning and forecasting) a řízení zásob (inventory management). Popíšeme si, jaké jsou odlišnosti mezi různými doménami jako je retail, výroba a průmysl. Nastíníme si přístupy k řešení a výzvy z pohledu komplexity dat a výpočetní složitosti. Budeme se zabývat tím, jak tyto oblasti propojit do jednotného řešení, které při optimalizaci bere v potaz výsledky z více oblastí supply chain.

David Kadleček vystudoval obor Umělá inteligence a Biokybernetika na FEL ČVUT, kde získal i doktorát. Pracoval v nadnárodních společnostech v oblasti softwarového vývoje a AI. V současnosti působí jako CTO v technologické firmě DNAI (www.dnai.ai) a přednáší na FEL ČVUT.

Logo - Matematické problémy nematematiků

27. dubna 2022